Oppgrader huset med flotte vedlikeholdsfrie sprosser på vindu og dører

Vindex-sprosser
Sprosser har stor innvirkning på hvordan huset fremstår. Vinduene omtales ofte som huset øyne og spiller en svært viktig rolle i å slippe dagslys inn i boligen. De har imidlertid også en viktig estetisk funksjon og er svært delaktige i å definere hvordan huset fremstår. I dette perspektivet er valg av sprosser helt avgjørende.

Valg av sprosser kan nemlig utgjøre en stor forskjell på hvordan vinduene, og dermed huset som helhet, fremstår. På eksisterende vinduer er det som regel ikke noe problem å ettermontere nye sprosser dersom du ønsker et nytt uttrykk. Så lenge du ikke har gjennomgående sprosser, er det som regel en smal sak å fjerne dem og montere nye. Har du vinduer uten sprosser i dag, er det selvsagt også mulig å montere sprosser på disse. Du kan montere nye sprosser på både nye og eldre vinduer.

Stort utvalg i sprosser av PVC

Hos Vindex produserer vi rammesprosser i PVC som kan monteres på eksisterende vinduer. Alle våre sprosser produseres på mål og tilpasses individuelt til hvert eneste vindu. Dersom du har vinduer med ukurante vinkler eller former, slik som trekantvinduer, kan vi også levere sprosser til disse så lenge vi har vinklene på vinduet.


Da hver eneste sprosse produseres individuelt, er det også opp til deg som kunde å bestemme hvordan de skal se ut. Vi har selvsagt en rekke forslag til inndelinger, som blant annet omfatter tradisjonelle småruter, krysspost-uttrykk og X-sprosser. Mange velger en av disse inndelingene, men er du ute etter noe annet fikser vi selvsagt det også.


Vindex-sprosser-vedlikeholdsfritt
Her vises sprossemodell 8
Her vises X-sprosser sprossemodell 2

Selve produksjonen av sprossene gjøres ved hjelp av en moderne produksjonslinje. Sammen med bruk av avanserte tegneprogrammer sørger dette for et svært nøyaktig sluttresultat. I tegneprogrammene legger vi inn alle mål og bearbeider tegningene slik at robotmaskinen får et best mulig grunnlag for å lage hver enkelt sprosse mest mulig nøyaktig. Alle sprosser har sveisede hjørner og skrudde forbindelser i hvert ledd. Dette gir stabile sprosser som holder 100 % på formen år etter år.

Et vedlikeholdsfritt valg

En av de største fordelene med PVC er at det er tilnærmet vedlikeholdsfritt. Uansett hva det utsettes for, vil ikke materialet forringes eller ha behov for skraping og oppmaling for å holde stand. Både regn, snø, saltholdig sjøluft og sol er lett match for PVC, og hos Vindex kan vi blant annet vise til at sprosser montert på midten av 1980-tallet, fremdeles er like fine som den dagen de ble montert. Når du har behov for å vaske vinduene er det dessuten enkelt å demontere sprossene for å komme til glasset.

Du kan også velge sprosser som kun dekker deler av vinduet.

Ved å velge produkter i PVC får du ganske enkelt et materiale som tåler det norske klimaet, uten at du trenger å gjøre noe annet vedlikehold enn å vaske over ved behov. PVC kan dessuten resirkuleres flere ganger uten at kvaliteten på materialet blir dårligere.


Lurer du på noe rundt våre sprosser, er det bare å ta kontakt med oss for en hyggelig prat. Vi har forhandlere og selgere i store deler av landet og har ofte mulighet til å komme på befaring for å se hvordan vi kan løse akkurat dine behov på en best mulig måte. På en eventuell befaring vil vi ha med oss ulike sprossemodeller slik at dere kan se hva vi kan tilby. Vi har også et målskjema du kan fylle ut og bruke som notat eller for å sende oss en forspørsel 👍🏻

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler