Terrassebord kan brukes til mer enn terrassegulv

Vindex terrassegulv i trapp
Våre terrassebord har mange bruksområder. I tillegg til bruk på terrasse bruker våre kunder terrassebord til blant annet flytebrygger, tribuner i idrettshaller, trapper og uteplattinger. Tenker du nytt rundt bruk av terrassebord vil du spare mye tid.

Vil du slippe vedlikehold, er våre gulv i UPVC det beste valget. Hos Vindex produserer vi terrassegulv i gjennomfarget UPCV. Det er en type PVC som ikke er tilsatt myknere, og som derfor er svært stiv.
Det er en flere fordeler ved å bruke Vindex sitt terrassegulv:

  • Det er vedlikeholdsfritt og falmer ikke i solen
  • Har en sklisikret overflate
  • Tåler hard bruk og saltvann

De fleste som bygger terrasse her til lands velger å bruke impregnerte terrassebord. Det kan være gode grunner til det da de både har god holdbarhet og er i utgangspunktet det rimeligste alternativet på markedet. Men det er på sikt noen utfordringer knyttet til bruk av impregnerte terrassebord som gjør de dyrere:

  • De krever jevnlig vedlikehold i form av maling, beis eller olje. Vedlikeholdsintervallet avhenger av hvor mye slitasje terrassen utsettes for, men du må minimum regne med å etterbehandle hvert tredje år.
  • De krymper og vrir seg litt over tid, særlig dersom de har høyt fuktinnhold ved montering. Gjærede hjørner og formskjærte detaljer kan for eksempel være krevende med impregnerte terrassebord da slike detaljer ikke vil holde seg pene over tid.

Mange opplever også at det blir store glipper mellom bordene over tid, særlig dersom bordene har høyt fuktighetsinnhold når de monteres og de legges med litt for stor avstand.

 

Vindex terrassegulv på i brygge Bud
Terrassegulv på brygge

Du har helt sikkert hørt om PVC, og vet trolig at det blant annet brukes som isolasjon rundt elektriske kabler, til ulike typer rør, leketøy og svært mye annet.

Andre områder der materialet brukes er i vinduer, gjerder, levegger og til å produsere sprosser. En av de store fordelene når PVC brukes i byggevarer, er at materialet er vedlikeholdsvennlig. Der vinduer, rekkverk og liknende som er laget av tre må males jevnlig, trenger du kun å vaske tilsvarende produkter av PVC ved behov.

Klikk her for å lese mer om fordelene med PVC.

Vindex terrassegulv
Vindex terrassegulv

Skjulte skruer uten spesialverktøy

En av trendene som har preget terrassebygging de siste årene, er en økende bruk av skjulte skruer. Med tradisjonelle terrassebord må du bruke spesialverktøy for å få dette til, men med vårt terrassegulv får skjult innfesting av skruene uten spesialverktøy.

Det henger sammen med at montering foregår ved å skru i et spor mellom bordene, som du siden kan dekke til med en egen dekklist. Det skal alltid brukes syrefaste terrasseskruer med A4-kvalitet ved montering av Vindex terrassegulv. Lengden på skruene skal være 55 – 75 mm, og bruker du selvborende skruer trenger du ikke forbore før du skrur.

Til forskjell fra en del andre terrassegulv i PCV, kan våre produkter dessuten monteres på bjelkelag med CC60. Det vil si at grunnarbeidet for terrassen er helt likt som når du monterer vanlige terrassebord. Det betyr også at det er enkelt å bytte ut et eksisterende dekke med Vindex terrassegulv hvis du ønsker det.

For å få en pen finish leverer vi ulike typer kantlister. Det finnes ulike  kantlister for henholdsvis. ender, langsider og for å skjule strø/bjelker.

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler