Vedlikeholdsfrie gjerder i PVC er godt egnet for store arealer

Vindex vedlikeholdsfrie gjerder i PVC
På mange større eiendommer er av ulike grunner behov for å gjerde inn områder. Slikt blir det fort svært mange løpemeter gjerde av. Det mest vanlige er å bruke treverk til dette og det fungerer i de fleste tilfeller helt fint. Det er imidlertid også noen ulemper med å bruke treverk.

For det første vil påvirkningene fra vær og vind bryte ned materialene. Dermed vil det være behov for utskifting av hele eller deler av gjerdet over tid. Nedbrytingen kan forsinkes ved å vedlikeholde gjerdet med maling eller beis, men det er ofte mye jobb når det er snakk om lange gjerder.

Da er det bedre å gå for et alternativ som krever vesentlig mindre vedlikehold. Et slikt alternativ er gjerder fra Vindex, der både gjerdestolper og tverrstag er laget i PVC. På samme måte som for alle andre Vindex-produkter, bruker vi førstegangs-PVC som ikke er resirkulert fra andre produkter. Dette kalles ofte for jomfruelig vinyl, og er av så god kvalitet at vi kan garantere lang holdbarhet. Materialet tåler påkjenningene fra vær, vind og sol uten å gulne, falme eller sprekke opp. Dette tester vi blant annet ut under røffe værforhold ved havgapet i Hustadvika.

«PVC holder lenge i det norske klimaet og krever minimalt med vedlikehold»

Den eneste vedlikeholdsoppgaven på et PVC-gjerde er vasking ved behov, men det er ikke en forutsetning for god holdbarhet. Det handler snarere om estetikk og utseende.

Et godt alternativ på gårdsbruk

Våre gjerder kan brukes til de fleste inngjerdingsbehov, og vil ofte være et rimeligere alternativ enn mange andre typer gjerder dersom du har behov for å avgrense hele eller deler av et stort areal. Et typisk eksempel er gårdsbruk, der gjerdene våre både kan brukes for å holde ville dyr ute, gjerde inne husdyr eller å ramme inn eiendommen.

Gjerdene er dessuten veldig godt egnet til inngjerding til ridebaner. De leveres i valgfri høyde slik at det er enkelt å tilpasse høyden til hestene som skal gjerdes inn. En god huskeregel er at gjerdet skal være omtrent 0,8 ganger høyere enn høyden på den største hesten som skal gjerdes inn.

Når det gjelder dyrehold er det verdt å vite at PVC ikke leder strøm. Dersom gjerdet skal ha strøm kan de strømførende trådene derfor monteres direkte på stolpene. Det er ikke behov for å bruke isolatorer, slik du ofte må på andre typer gjerder. Det er tidsbesparende når trådene skal monteres.

Merk at våre gjerder må støpes fast i jord eller festes til mur for å stå stabilt. Dermed er de ikke det beste valget for bruk på områder der gjerdet må flyttes fra tid til annen. Dette kan eksempelvis være tilfelle på beiteområder der jorda må bearbeides og vedlikeholdes med jevne mellomrom.

Vindex LED lys
Vindex produserer også vedlikeholdsfrie skodder, lufteskodder, postkassehus, levegger og varmepumpehus.

Også egnet til andre store eiendommer

Våre gjerder er selvsagt også godt egnet på andre store eiendommer. Både industriområder og parkeringsplasser er eksempler på arealer der det kan være fornuftig å gå for gjerder i PVC. På næringseiendommer er det særlig verdt å merke seg at PVC bidrar til reduserte driftskostnader da det ikke er behov for vedlikehold. Lavt forbruk av vedlikeholdsprodukter gir også en bedre miljøprofil.

Det er også verdt å vite at PVC er brannhemmende og naturlig selvslukkende. Oppstår det en brann, vil med andre ord et gjerde i PVC ikke bidra til brannspredning. Det er særlig en fordel der gjerdene er montert i nærheten av eller helt inntil bygninger.

Muligheter for spesialtilpasset design

Når det gjelder utforming, finnes det også valgmuligheter. Valgfri høyde er allerede nevnt, men det er også mulig å velge mellom 2, 3 eller 4 tverrstag. For det andre har vi har et stort lager med ulike profiler, samt moderne maskiner og tegneprogram, slik at vi kan levere gjerdestolper og tverrstag med flere typer utseende.

Har du noen tanker eller ideer om et hva slags gjerde du kunne tenke deg, setter vi oss gjerne ned for å være kreative og å finne en løsning som passer deg.

Vindex gjerde er vedlikeholdsfritt
Her er et typisk gårdsgjerde brukt ved en privatbolig, så bruksområdene til denne typen gjerder er allsidige.

Ta kontakt i dag

Lurer du på hva vi kan tilby, er det bare å ta kontakt med oss for en hyggelig prat. Vi har forhandlere og selgere i store deler av landet og har ofte mulighet til å komme på befaring for å se hvordan vi kan løse akkurat dine behov på en best mulig måte. Du kan også fylle ut forspørsel kontaktskjemaet så tar vi kontakt med deg 😊

Vindex vedlikeholdsfrie gjerder og levegger
Våre gjerder, levegger og porter er laget av jomfruelig vinyl og materialet er naturvennlig. Produktene er helt vedlikeholdsfrie.

Del gjerne innlegget

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler