Mange muligheter med vedlikeholdsvennlig PVC

Vindex varmepumpehus i vedlikeholdsfri pvc
Hvis du har et forhold til PVC er, tenker du kanskje først og fremst på hagemøbler eller andre plastprodukter. Det finnes imidlertid mange andre produkter der dette materialet kan brukes, og hos Vindex leverer vi blant annet gjerder, rekkverk, sprosser og terrassegulv laget i PVC. Moderne maskiner og stort utvalg av profiler gir oss mulighet til å lage det meste.

Det er imidlertid viktig å vite at PVC finnes ulike kvaliteter. I våre produkter bruker førstegangs-PVC som ikke er resirkulert fra andre produkter. Dette kalles ofte for jomfruelig vinyl, og er av så god kvalitet at vi kan garantere lang holdbarhet. Materialet vil verken gulne, falme eller sprekke opp selv om det utsettes for røff påkjenning fra vær og vind. Vi tester alle våre produkter under røffe værhold ved havgapet i Hustadvika. At Vindex-sprosser montert på midten av 80-tallet fremdeles er like fine som nye, er et eksempel på dette.

PVC er dessuten tilnærmet vedlikeholdsfritt og kan stå utendørs uten at du trenger å male det en eneste gang i løpet av levetiden. Enten det gjelder sprosser på vinduene eller et gjerde rundt tomta mot naboen, trenger du med andre ord ikke å sette av tid til å gjøre noe annet vedlikehold enn en vask når behovet melder seg. Det sparer du en god del tid på.

Søppelskur, varmepumpehus, levegger og skodder

De gode egenskapene til PVC gjør det egnet til bruk i en rekke andre produkter enn gjerder, rekkverk, sprosser og levegger. Hos Vindex har vi en moderne maskinpark, avanserte tegneprogrammer og et komplett lager av ulike profiler som gjør det mulig å lage svært mange ulike produkter i PVC.

Har du noen tanker eller ideer om et vedlikeholdsfritt produkt du kunne tenke deg, setter vi oss gjerne ned for å være kreative og å finne en løsning som passer deg. Noen eksempler på hva vi kan få til er:

  • skur til søppeldunker
  • varmepumpehus
  • postkassestativ
  • skillevegger av spiler
  • espalier med spiler eller flettverk for å skjule åpninger under verandaer
  • levegger
Gi robotklipperen og søppeldunkene vedlikeholdsvennlige hus med skreddersydde produkter fra Vindex!

Våre levegger har en spesiell fordel ettersom PVC er brannhemmende.

Hovedingrediensen i materialet er nemlig salt, som både er vanskelig å sette fyr på og som slutter å brenne så snart flammekilden fjernes. Skulle det oppstå en brann vil ikke leveggene våre bidra til brannspredning. Det er særlig en fordel på campingplasser, der vi dessverre har sett en rekke branner og branntilløp de siste årene. Bruk av levegger og rekkverk i PVC vil kunne ha en positiv effekt på risikoen for brannspredning. På bildet under ser du en branntomt der det har oppstått brann like ved et Vindex-gjerde. Deler av gjerdet har smeltet, men brannen har ikke spredd seg videre.

PVC er naturlig selvslukkende og vil kunne forhindre spredning av brann i tettbygde strøk.

Vi kan faktisk også lage vedlikeholdsfrie skodder til vinduer. Tradisjonelt har skodder både vært brukt for å stenge av vinduer og for å kunne lufte uten at vinduene står helt åpent, men i dag spiller de først og fremst en estetisk rolle. Hos Vindex produserer vi pynteskodder på mål slik at de passer perfekt til vinduene dine. Da de kan hengsles er det også mange som bruker dem som skapdører på utekjøkken, og det finnes også eksempler på at de blir brukt til å dekke over lufteåpninger.

Ta kontakt i dag

Lurer du på hva vi kan tilby, er det bare å ta kontakt med oss for en hyggelig prat. Vi har forhandlere og selgere i store deler av landet og har ofte mulighet til å komme på befaring for å se hvordan vi kan løse akkurat dine behov på en best mulig måte. Fyll ut kontaktskjemaet så tar vi kontakt med deg 😊

Del gjerne innlegget

Kontakt oss for et gratis og uforpliktende tilbud

Velg produkt